Dibujo de portada: Elvira Peña

sábado, 8 de enero de 2011

EL MÓN DE LAS EQUACIONS

Hi havia una vegada que en el món de les equacions hi havia dos regnes: el “regne dels números” i “el regne de les x”. Els dos regnes tenien sempre el mateix valor, sinó entre els dos hi havia guerra, la qual cosa els dos regnes ni ningú volia.



Per tal que els dos regnes sempre valguessin el mateix, hi havia un dragó controlat pel mag Merlín. La missió del Dragó era restar o sumar.

Una vegada hi va haver un problema: el mag Merlín va caure malalt i el Dragó es va posar a treure i posar valors de forma descontrolada. Els dos regnes van entrar en guerra. El pànic es va apoderar de tot el món, però el Dragó que era bo va dir: “Us posaré una equació i, si la ressoleu, tornaré a controlar-me”. Després va dir: “l’equació és 3x + 2 = 22 – 2x”.

De seguida tothom va dir: “El resultat és 4 (si voleu saber com ho van fer clica aquí). Com que el resultat era correcte, el Dragó va tornar a controlar-se i, a més a més, el Merlín es va curar. A causa d’això, el poble va quedar molt content i la pau va tornar a regnar en “el món de les equacions”.

Autores: Cristian Sánchez y Jaime Coronado, (alumnos de 1º ESO, año 2001)

3 comentarios: